Για δεύτερη συνεχόμενη θητεία το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ καταλαμβάνεται από τη συγκυβέρνηση των «Ενωμένων Δημοσιογράφων», που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, και τη «Συσπείρωση» στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο σύμμαχες παρατάξεις, που δέχθηκαν σφοδρή κριτική και σοβαρές καταγγελίες από τη νέα παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ», που επίσης πρόσκειται στη ΝΔ, αλλά και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή για τις θέσεις, απορρίπτοντας την πρόταση για εκλογή αναλογικού προεδρείου, με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων στο ΔΣ της Ένωσης.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται δεύτερη φορά με τη Δεξιά στον δημοσιογραφικό κλάδο, αφήνοντας στην άκρη τις δήθεν αριστερές θέσεις του για τη λειτουργία της ΕΡΤ και την εργασιακή ζούγκλα στον χώρο των ΜΜΕ. Οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν και πάλι έξι έδρες, την πλειοψηφία δηλαδή στο ΔΣ, καθώς οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» έχασαν μία από τις πέντε έδρες που είχαν στο προηγούμενο ΔΣ, αλλά η «Συσπείρωση» κέρδισε μία ακόμη έδρα.
Έτσι, πρόεδρος εκλέχθηκε η Μαρία Αντωνιάδου, γενικός γραμματέας ο Σταύρος Καπάκος, α’ αντιπρόεδρος η Άρια Αγάτσα, β’ αντιπρόεδρος η Αγγελική Γυπάκη, ταμίας ο Μάκης Διόγος και ειδική γραμματέας η Μάχη Νικολάρα.
Η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ», με επικεφαλής τον Νίκο Καρούτζο, βγήκε δεύτερη στις εκλογές, με πολύ λιγότερες ψήφους, και πήρε δύο έδρες. Εκτός ΔΣ έμειναν δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» του Χρήστου Κυρίτση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα απορροφηθούν από τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», και οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» της Νανάς Νταουντάκη. Τη μία έδρα τους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διατήρησαν η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» του ΠΑΜΕ Τύπου, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του Δημήτρη Τσαλαπάτη και η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή».
Η έντονη αντιπαράθεση, με ύβρεις και σοβαρότατες καταγγελίες, ανάμεσα στους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και τη «Νέα ΕΣΗΕΑ» το προηγούμενο διάστημα ουσιαστικά κατέστησε αδύνατη την εκ νέου συνεργασία τους. Η Μαρία Αντωνιάδου είχε δηλώσει πως προτιμά να κάνει συμμαχία πάλι με τη «Συσπείρωση». Ο αντίπαλός της Νίκος Καρούτζος, με δημόσια ανακοίνωση, στο μεταξύ είχε ζητήσει την ψήφιση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου με τη συμμετοχή των δύο δικών του εδρών, εκτιμώντας πως πριν από τις εκλογές δεν υπήρχε περίπτωση «συγκυβέρνησης» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά αποδείχθηκε πως οι δύο παρατάξεις δεν είχαν κανένα πρόβλημα, ακόμη και πριν από τις βουλευτικές εκλογές, να συμπράξουν για μια ακόμη διετία στην ΕΣΗΕΑ και να «συγκυβερνήσουν» στον χώρο των ΜΜΕ.