ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπαίνουμε και επισήμως σε εορταστική περίοδο και ο Γαστρονόμος μάς το υπενθυμίζει με μια υπέροχη συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στα πιο «καλά» μας γλυκά, αυτά που σερβίρουμε σε γιορτές και σε χαρές. Δεν εννοούμε άλλα από τα γλυκά ταψιού που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας κληρονομιάς.
Θα μάθουμε να φτιάχνουμε μπακλαβάδες τραγανούς που κάνουν «κρατς» και σπάνε σε χίλια κομμάτια στο στόμα, γαλακτομπούρεκα με διάφορα είδη κρέμας, ντελικάτα κανταΐφια, «έμπειρες» καρυδόπιτες, αμυγδαλόπιτες και φουντουκόπιτες και υπέροχες γιαουρτόπιτες και μελόπιτες που βάζουν κάτω τα τσίζκεϊκ! Και ακόμα, ρεβανί και σάμαλι, φανουρόπιτες και σοκολατόπιτες, πορτοκαλόπιτες και ένα σωρό άλλα γνωστά και άγνωστα γλυκά ταψιού που θα γίνουν μέρος της οικογενειακής μας ιστορίας. Θα τα ετοιμάζουμε όλο τον χειμώνα, θα τα σερβίρουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σε ονομαστικές εορτές και γενέθλια και στα φιλικά και οικογενειακά τραπέζια του Σαββατοκύριακου. Με άλλα λόγια, σε όλες τις χαρές μας.
Ενδεικτικά, κάποιες από τις συνταγές που περιλαμβάνει η έκδοση:
- Μπουγάτσα πολίτικη
- Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
- Κανταΐφι στρωτό στο ταψί
- Αμυγδαλομπακλαβάς λαδιού (Τυμπλούδια)
- Μπακλαβάς από την Κύμη
- Γιαννιώτικος μπακλαβάς με φύλλο κρούστας και κανταΐφι
- Αυθεντικός πέρσικος μπακλαβάς
- Κρύος μπακλαβάς με γάλα
- Μυρμηγκάτο
- Πάστα ταψιού
- Κέικ ταψιού με πορτοκάλι και παπαρουνόσπορο
- Τριλέτσε (ζουμερό κέικ με σιρόπι γάλακτος και καραμέλα)
- Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά
- Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι και κατσικίσιο γάλα
- Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι
- Καρυδόπιτα με κρέμα κάστανο
- Κολοκυθόπιτα γλυκιά
- Σφολιάτσα, το γλυκό κοπεγχάγη της Σύρου
Και όχι μόνο… Είναι μια μοναδική συλλογή από 67 αγαπημένες συνταγές από τα περιοδικά Γαστρονόμος και Ζάχαρη & Αλεύρι, μαζί με νέο, αδημοσίευτο έως τώρα υλικό.
Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» με τίτλο «Γλυκά ταψιού». Κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».