Προς τη σύνταξη νέου νόμου για την αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών και των θεματικών σταθμών εθνικής εμβέλειας κινείται η κυβέρνηση. Από τα μηνύματα που στέλνει μετά τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, παρουσία των Παύλου Μαρινάκη, Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Κυρανάκη, δίνεται η εντύπωση πως όλοι θα πάρουν άδεια, μέσα από τη διαδικασία αποστολής σε μία πλατφόρμα. Αν και το δημόσιο φάσμα έχει συγκεκριμένη αξία, που έχει αξιολογηθεί και κοστολογηθεί με την απονομή του στην Digea, στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προς το παρόν δεν έχει γίνει λόγος για οικονομικό αντάλλαγμα.
Αντιθέτως διαπιστώθηκε πως η ΕΕΤΤ απαιτεί, με βάση την εξίσωση στη σύμβαση με την Digea, περισσότερα χρήματα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλο το διαθέσιμο φάσμα, το οποίο πληρώνουν, αλλά αυτό που ορίζεται ως «βασική κάλυψη αναγκών» – στην προκειμένη περίπτωση 2.2mbit. Το γεγονός αυτό έχει εγείρει διαδικασία αποζημιώσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας την τελευταία δεκαετία.
Κάτι που σχετίζεται άμεσα με αυτό είναι και η εκπομπή των αδειοδοτημένων καναλιών εθνικής εμβέλειας σε υψηλή ευκρίνεια, καθώς, με βάση τη νομοθεσία, είναι υποχρεωτικό για τις άδειες που κατέχουν. Η Digea δηλώνει έτοιμη, αλλά επικαλείται συνάμα και έρευνα που δείχνει πως το 10% του πληθυσμού έχει παλιές τηλεοράσεις και έτσι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο χαμηλής ποιότητας σήμα της τυπικής ευκρίνειας έως το 2026, όποτε και, όπως αναφέρει η κοινή υπουργική απόφαση, θα ξεκινήσει το DVB-T2, αν δεν δοθεί παράταση, όπως συνήθως συμβαίνει από όλες τις κυβερνήσεις.