ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το συλλεκτικό τεύχος του Οινοχόου σηματοδοτεί 20 χρόνια παρουσίας, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη εποχή του κρασιού. Μέσα από ένα χρονολόγιο, φωτίζουμε τους σημαντικότερους σταθμούς που διαμόρφωσαν τη διαδρομή μας.
Θυμόμαστε τις μεγάλες προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στις σελίδες μας και εξερευνούμε τα ορόσημα της εξέλιξης μέσα από πρόσωπα και κατακτήσεις. Στη γαστρονομία, τον οινοτουρισμό και την εκπαίδευση αναδεικνύουμε τις αλλαγές που έφεραν τα τελευταία χρόνια, ενώ διεθνείς οινογράφοι, όπως ο Μαρκ Άντριου MW και ο José Vouillamoz, αναλύουν την εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού, τον πλούτο των γηγενών ποικιλιών και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την εποχή.
Φτιάχνουμε τη λίστας της 20ετίας. Ποια κρασιά σημάδεψαν την εποχή τους; Περισσότερες από εκατό ετικέτες για το γιορτινό τραπέζι, για τα πάρτι με φίλους, για δώρα, ή για τον συντηρητή μας.
Αν το κρασί ήταν γιορτή, τα αφρώδη θα ήταν τα πυροτεχνήματα: Δοκιμάζουμε και προτείνουμε 17 ετικέτες για τη γιορτή, από Prosecco και Cava μέχρι εκλεκτές ετικέτες Σαμπάνια.
Τα παλιά αμπέλια είναι κληρονομιά μας, γι’ αυτό και αναδεικνύουμε κρασιά από αμπελώνες 50 ετών και πάνω. Μια δοκιμή με εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα τόσο για οινόφιλους όσο και οινολόγους.
Η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέοι οινοποιοί: το μέλλον του αμπελώνα στα χέρια της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας που εφαρμόζουν τα φρέσκα μυαλά.
Ακόμα, αφιερώνουμε αρκετές σελίδες στα αποστάγματα και προτείνουμε παλαιωμένα τσίπουρα, και κάνουμε μια αναδρομή την αθηναϊκή μπαρ σκηνή μέσα από τα κοκτέιλ μπαρ που συνέβαλαν στο να καθιερωθεί παγκόσμια.
Το τεύχος Δεκεμβρίου είναι μια γιορτή, μια αναδρομή και μια υπόσχεση για το μέλλον του ελληνικού κρασιού.
Το περιοδικό Οινοχόος κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».