ΣΧΟΛΙΟ
Η ιστορία των reality games καλά κρατάει στην Ελλάδα παρά τις απώλειες σε τηλεθέαση του “Survivor” στον ΣΚΑΪ. Είναι σαφές, πως στο κοινό που απευθύνεται το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ταιριάζουν ούτε οι υπότιτλοι, ούτε ψήνονται από την αντιπαράθεση ελλήνων και τούρκων παικτών. Πέρυσι, ίσως να είχε εμπορική επιτυχία. Τώρα, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική.
Ας μην κλείνουμε όμως τα μάτια και στα υπόλοιπα reality. Όποιος έχει δει το κλασικό “Master chef” με τον σεφ Ράμζι και βλέπει την ελληνική εκδοχή, παρατηρεί τις μεγάλες διαφορές. Στο πρώτο υπάρχει πάθος για τη μαγειρική και καλοσύνη. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών έχει όρια εντός κουζίνας. Στην εκδοχή του προγράμματος στην Ελλάδα από το Star βλέπουμε ένα παλαιού τύπου reality. Οι κριτές είναι πιο εκνευρισμένοι από τους παίκτες. Ο θεατής δεν περιμένει κάποιο καλό πιάτο, αλλά πότε θα πετάξει το πιάτο ο ένας διαγωνιζόμενος στον άλλο.
Ο κύκλος αυτών των παιχνιδιών, σιγά, σιγά, τελειώνει, έχοντας επιβαρύνει τα οικονομικά των τηλεοπτικών σταθμών και έχοντας εξοντώσει το κοινό, παρά τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Ζητείται έμπνευση, λοιπόν, από τους διευθυντές προγράμματος,