Σε μία εβδομάδα λήγει τυπικά η προθεσμία για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και ο ΕΔΟΕΑΠ, που εισέπραττε το 8% του πόρου, μένει στον αέρα. Όπως αποκαλύφθηκε στη θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού την περασμένη Τρίτη, εκτός από τις συναντήσεις της Τριμερούς Επιτροπής στο υπουργείο Εργασίας, υπάρχει και μια παράλληλη συνομιλία των στελεχών της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά, Γ. Σαββίδη και του προέδρου της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανά με τον πρόεδρο της ΕΙΤΗΣΕΕ Π. Κυριακόπουλο και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλο.
Στην Τριμερή μετέχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ), οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες εταιρειών διαδικτύου και ο υφυπουργός. Έργο της είναι να υπάρξει συμφωνία για την αναλογιστική μελέτη σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Ο πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από έγγραφα που κατέθεσε το μέλος του ΔΣ Κ. Ντελέζος, προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία η ανάλυση των στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ακριβώς τα είχε ζητήσει ο Π. Κυριακόπουλος της ΕΙΤΗΣΕΕ. Τα δύο έγγραφα, το ένα με υπογραφή ΕΔΟΕΑΠ και το άλλο με υπογραφή Π. Κυριακόπουλου, προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών στη συνεδρίαση και βαριές κατηγορίες. Το έγγραφο Κυριακόπουλου αμφισβητεί το αγγελιόσημο, ενώ αναφέρεται στην είσοδο μόνο των τεχνικών της τηλεόρασης ως νέων ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ύστερα από έντονη αντιπαράθεση και αφού αποχώρησαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Γ. Αγγέλης και Π. Χριστοδουλίδου, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ανατεθεί σε εξωτερική εταιρεία η μελέτη της οικονομικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ, βάσει όμως στοιχείων που θα αποφάσιζε το ίδιο το ΔΣ και όχι σύμφωνα με το έγγραφο του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ. Εντύπωση προκαλεί το ότι στην Τριμερή μετέχει νομικός, εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών του διαδικτύου, παρότι η ΕΝΕΔ αρνείται δημόσια τη θεσμοθέτηση φόρου στη διαφήμιση για την ασφάλιση των εργαζομένων. Το έγγραφο του Π. Κυριακόπουλου ζητούσε να δοθούν στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και η δαπάνη υγείας ανά κατηγορία εργαζομένων, ενώ έβαζε το σενάριο να εκτιμηθεί η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ με την είσοδο των τεχνικών της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των εφημερίδων, όχι όμως και των εργαζομένων στο διαδίκτυο.