Αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία είναι η έκθεση του Γ. Θαλασσινού, του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος ανέλαβε την αρμοδιότητα των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ λόγω της εμπειρίας του σε Μελωδία, Ρυθμό και Planet. Η έκθεσή του, που παραδόθηκε στα μέλη του ΔΣ, περιγράφει την προβληματική κατάσταση της ΕΡΑ, που δεν αντιμετωπίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς συνεχίστηκε το μοντέλο της πρώην ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ.
Όπως σημειώνει στην έκθεσή του ο Γ. Θαλασσινός, υπάρχουν προβλήματα δομής, φυσιογνωμίας και υποδομών. Η λειτουργία των σταθμών της ΕΡΑ στηρίζεται αποκλειστικά στους εργαζομένους. Υπάρχει ακόμη ζήτημα στην οργανωτική δομή της ΕΡΑ. Η ψυχαγωγία ανήκει στη Διεύθυνση Προγράμματος, η ενημέρωση στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, ενώ ανένταχτα είναι τα περιφερειακά ραδιόφωνα. Η έλλειψη μετρήσεων στερεί τη δυνατότητα της αξιολόγησης, ενώ δεν τηρείται αρχείο εκπομπών. Τα προγράμματα της ΕΡΑ δεν έχουν ξεκάθαρη φυσιογνωμία και δεν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει στις εκπομπές του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι μια «μπουτίκ» εκπομπών, χωρίς γενικότερο σχεδιασμό και συνέργειες.
Εξίσου σοβαρά περιγράφονται τα προβλήματα των υποδομών, καθώς απαιτείται αντικατάσταση των πομπών των FM που υπολειτουργούν, ενώ λείπουν από την ΕΡΑ 22 ηχολήπτες και τεχνικοί. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ζητήματα με τα στούντιο της ραδιοφωνίας, με κυριότερο το ότι υπάρχει ανάγκη να αλλαχθεί η ροή του προγράμματος.
Ο Γ. Θαλασσινός καταλήγει με σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της κατάστασης. Μεταξύ αυτών, προτείνει την αλλαγή οργανογράμματος, την επάνοδο της ΕΡΑ στην Bari-Focus, μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την Ελληνική Ραδιοφωνία, στόχευση κοινού και αλλαγή προγράμματος. Προτείνει επίσης τη δημιουργία Σχολής ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών, αναθέσεις εξωτερικού προγράμματος και λειτουργία στούντιο στη Ρηγίλλης.