Η απόφαση των μετόχων του Mega να μη συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2015, με αποτέλεσμα τη δέσμευση των λογαριασμών του, υπήρξε μια καταστροφική επιλογή. Την ίδια περίοδο, οι ανταγωνιστές του πετύχαιναν νέες δανειακές συμβάσεις και ενώ ανέβαινε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δύο από τους τρεις βασικούς μετόχους, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος, δεν βρίσκονται πλέον στον χάρτη των media, ενώ έχουν αποσυρθεί και οι οικογένειες που ήλεγχαν τους δύο πανίσχυρους εκδοτικούς ομίλους. Το Mega, δεν έκανε το χατίρι σε όσους το άφησαν να βουλιάξει και έχοντας ισχυρό brand name και σειρές με απήχηση κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό και τις δανειακές του υποχρεώσεις. Όταν όμως οι μέτοχοι του Mega είπαν «όχι» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο δανεισμός των 115 εκατ. ευρώ έγινε βραχυπρόθεσμος και άμεσα απαιτητό το δάνειο στη συνέχεια, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αναλάβουν τα ηνία και μέσω της Grant Thornton να κρατούν το κανάλι καθηλωμένο.
Την ίδια εποχή, με την πολιτική αλλαγή που έγινε στη χώρα, η διοίκηση του ΑΝΤ1 πέτυχε τον Φεβρουάριο του 2015 να υπογράψει με τις ίδιες τράπεζες σύμβαση νέου κοινοπρακτικού δανείου, μετατρέποντας τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε μακροπρόθεσμο, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία. Μέσα στον Μάρτιο του 2015 η εταιρεία αναχρηματοδότησε πλήρως τον υφιστάμενο έως τότε δανεισμό της, ύψους 162.683.000 ευρώ, με επταετές δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο (4% – 4,75%). Η Νέα Τηλεόραση (Star) στις 16 Ιανουαρίου 2015, εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπέγραψε σύμβαση κοινού ομολογιακού δανείου με την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική, ύψους 56 εκατ. ευρώ. Τρεις μήνες νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου 2014, είχε υπογράψει σύμβαση κοινού ομολογιακού δανείου με την Alpha Bank, ύψους 7 εκατ. ευρώ.
Η ανάγνωση των ισολογισμών των τριών εταιρειών, Νέας Τηλεόρασης, ΑΝΤΕΝΝΑ TV, και Τηλέτυπου, δείχνει πως το Mega διαθέτει τις οικονομικές δυνάμεις και τις τραπεζικές εγγυήσεις (ακίνητα, τηλεοπτική βιβλιοθήκη) για να επανέλθει πλήρως. Η Τηλέτυπος δεν χρειάζεται κάποια εκκαθάριση, αλλά μια απόφαση για αποδέσμευση των λογαριασμών, με δεδομένη την οικονομική ισχύ των μετόχων της.