Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη συνεργασία με τον Ιωάννη Καλογρίτσα, με αφορμή τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος και στη συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του ΣτΕ. Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητάει να διερευνηθεί αν υπήρξε μόχλευση στη διαδικασία αποτίμησης των τηλεοπτικών αδειών, από τη στιγμή που μετείχε ένας επιχειρηματίας για τον οποίο υπήρχαν αναφορές πως δεν διάθετε τα απαραίτητα κεφάλαια για τη συμμετοχή του.
Η παρουσία του, έχοντας αρχικά υπερθεματίσει με 52.600.000 ευρώ, ανέβασε το κόστος του διαγωνισμού και διαμόρφωσε το συνολικό τίμημά του στα 245.000.000 ευρώ. Στη συνέχεια όμως ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν κατέθεσε την πρώτη δόση από τις τέσσερις του διαγωνισμού και αποκλείστηκε. Τη θέση του πήρε η Dimera του Ιβάν Σαββίδη. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από το ΣτΕ καθώς διεξήχθη από τη ΓΓΕΕ και όχι από το αρμόδιο όργανο (ΕΣΡ), καθώς η ΝΔ δεν συναινούσε στη συγκρότησή του.
Μετά την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού επήλθε συμφωνία και συστάθηκε το ΕΣΡ, με κύρια αποστολή την εκχώρηση των τηλεοπτικών αδειών. Το ΕΣΡ προχώρησε στην πρώτη προκήρυξη και δέχθηκε ως δεδομένο το ποσό που είχε προκύψει από τους υπερθερματιστές της πρώτης διαδικασίας Έτσι, όρισε πως το τίμημα για τις άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι 35 εκατ. ευρώ.
Για να καταπέσει η διαδικασία αυτή θα πρέπει να υπάρξει προσφυγή στα δικαστήρια, αν διαπιστωθεί μόχλευση του διαγωνισμού, ενώ θα εγερθεί συνάμα και ζήτημα νόμιμης εκπομπής αλλά και ισχύος των δανείων που έχουν συναφθεί μετά την απόκτηση του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου. Η αλήθεια είναι πως η απάλειψη του τιμήματος των αδειών θα ανακούφιζε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.