Η μάχη των πνευματικών δικαιωμάτων
Προτροπή για συνεργασία απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προς τους φορείς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων. Το κομβικό ερώτημα είναι αν θα υπάρχουν δύο φορείς για τους δημιουργούς, η ΕΔΕΜ (μετεξέλιξη της ΕΥΕΔ) και η Αυτοδιαχείριση, ή αν θα συσταθεί ένας, που θα εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Οι δύο όμως φορείς διαχείρισης βρίσκονται στα δικαστήρια και αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις από το ΣτΕ.
Από τις 7 Ιουνίου του 2018, όταν και συστάθηκε η ΕΥΕΔ, υπό τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ως και σήμερα ο φορέας θα έπρεπε να έχει παραδώσει ποσά προς διάθεση στους δημιουργούς και μηχανολογικό εξοπλισμό. Η ΕΥΕΔ νοικιάζει μέχρι και σήμερα τις εγκαταστάσεις της υπό εκκαθάριση ΑΕΠΙ προς 12.000 ευρώ τον μήνα μαζί με τους υπολογιστές. Η ΕΔΕΜ, έχει την πλειονότητα των ελλήνων καλλιτεχνών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Κραουνάκης, Φοίβος Τασσόπουλος, Ηλίας Φιλίπππου), με τον Φοίβο Δεληβοριά στην εκπροσώπηση.
Η Αυτοδιαχείριση έχει περιορισμένο ελληνικό ρεπερτόριο, μόλις 10% στο σύνολο (Χαρούλα Αλεξίου, Νίκος Αντύπας, Νίκος Ζούδιαρης, Παντελής Θαλασσινός, Σταμάτης Σπανουδάκης), και την πλειονότητα του ξένου ρεπερτορίου, ενώ είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας CISAC, που διαθέτει εργαλεία τεκμηρίωσης όσον αφορά την καταγραφή των μεταδιδόμενων τραγουδιών που παίζονται σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, έχει χορηγήσει δάνειο 1 εκατ. ευρώ για πέντε έτη στην Αυτοδιαχείριση.