ΣΧΟΛΙΟ
Αν κάτι λειτούργησε επί ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, ήταν η χρηματοδότηση των τηλεοπτικών προγράμματων και των ταινιών, μαζί με την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών από το εξωτερικό, με την ίδρυση, παράλληλα του ΕΚΟΜΕ. Και τα δύο, ο νόμος και η λειτουργία του φορέα, είναι έργο του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου. Εσχάτως, επιχειρείται να διαγραφεί όλη αυτή η προσπάθεια και να αποδοθεί αποκλειστικά στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, επειδή στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει, προωθεί το cash rebate- ορθώς- από το 35% θα αυξηθεί στο 40%.
Θα είχε,λοιπόν, ενδιαφέρον, αν η “ΔιαΝΕΟσις” αποφάσιζε εκτός από τους μονολόγους, να κάνει και διαλόγους, όπως συμβαίνει με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με ανεξάρτητο συντονιστή να καλέσει τους προηγούμενους “ενοίκους” του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής και τους σημερινούς του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης. Από τη μία ο Κ. Πιερρακάκης και οι γραμματείς του και από την άλλη ο Λ. Κρέτσος, ο οποίος και δια΄λεξε τον σημερινό πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, Π. Κουάνη- με τη δική του ομάδα.
Να μάθουν όλοι- και εντός της κυβέρνησης- ποια ψηφιακά έργα υποδομής υπήρχαν από πριν και τι συμβαίνει σήμερα από εδώ και πέρα.