Ο παλιός χάρτης των ΜΜΕ τροποποιήθηκε για μία ακόμη φορά. Μετά τη Χ.Κ. Τεγόπουλος και την «Ελευθεροτυπία», τον Πήγασο και την οικογένεια Μπόμπολα, την απόσυρση του Σταύρου Ψυχάρη και την αλλαγή ιδιοκτησίας στον ΔΟΛ, ήρθε και το τέλος του Mega. Τα ισχυρότερα συγκροτήματα media της χώρας δεν υπάρχουν πλέον ή έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη.
Στη θέση της «Ελευθεροτυπίας», μετά την άρνηση της Alpha Bank να χορηγήσει νέο δάνειο και το κλείσιμο της εφημερίδας, βγήκε από τους εργαζομένους της, ως συνεταιριστικό φύλλο, η «Εφημερίδα των Συντακτών». Με το απότομο τέλος του Πήγασου και την αποχώρηση της οικογένειας Μπόμπολα από τα media, το «Έθνος» και η «Ημερησία», όπως και το 19,22% των μετοχών της Τηλέτυπος, πέρασαν στην Dimera Εκδοτική του Ιβάν Σαββίδη. Ο ΔΟΛ κατέρρευσε επίσης, αλλά δεν έκλεισε. Με δημοπρασία πέρασε στον έλεγχο του Βαγγέλη Μαρινάκη και ύστερα από διακοπή λίγων ημερών τα ιστορικά έντυπα «Νέα» και «Βήμα» συνέχισαν να κυκλοφορούν. Στην τηλεόραση υπήρξε το λουκέτο του Alter, ενώ στον περιοδικό Τύπο χάθηκαν από το πεδίο η ΙΜΑΚΟ, οι Εκδόσεις Λυμπέρη και οι Τεχνικές Εκδόσεις.
Δύο εκδοτικά συγκροτήματα έχουν επιβιώσει έως σήμερα. Η Καθημερινή ΑΕ του Θέμη Αλαφούζου, έχοντας μακροχρόνιο εκδοτικό σχεδιασμό, και οι Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.