Νέο «παιχνίδι» μεταξύ των τραπεζών στην υπόθεση της Forthnet. Η επόμενη ημέρα της αναγγελίας απόσυρσης του ενδιαφέροντος της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ βρίσκει τις τράπεζες και την κυβέρνηση σε κατάσταση αμηχανίας. Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγόρησε την Alpha Bank για το ναυάγιο της εξαγοράς του 32% της Forthnet, τονίζοντας πως συγκεκριμένο στέλεχός της, με τη στάση του, δημιουργούσε προσκόμματα, όπως ανέφερε στην επιστολή της. Είναι συνολικά η τρίτη απόπειρα απόκτησης του ελέγχου της Forthnet, αν υπολογίσει κανείς την κοινή πρόταση Vodafone – Wind και την πρωτοβουλία του ΑΝΤ1.
Οι τράπεζες αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα. Η Alpha Bank υπαναχώρησε από την παροχή ρευστότητας έναντι της Forthnet, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και επεκτείνοντας το πρόβλημα στις ποδοσφαιρικές ομάδες και στους προμηθευτές που συνεργάζονται με τη Nova. Οι παλαιότεροι θυμούνται πως η ίδια τράπεζα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την καταγγελία του ομολογιακού δανείου προς την Τηλέτυπος, οδηγώντας το Mega σε λουκέτο, ενώ είπε «όχι» στην αναχρηματοδότηση της ΧΚ Τεγόπουλος, με αποτέλεσμα να κλείσει η «Ελευθεροτυπία».
Η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, έχοντας μηδενικό δανεισμό, διέσωσε τον ΔΟΛ και το Mega καταβάλλοντας στις τράπεζες 57 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος επένδυσης για την επαναλειτουργία τους ανέβασε την επένδυσή της στα media στα 80 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν έτοιμη να πληρώσει άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 32% των μετοχών της Forthnet από τις τράπεζες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως Πειραιώς και Εθνική έχουν δυσανασχετήσει με τη στάση της Alpha Bank και τη συσχετίζουν με το γενικότερο παζάρι που γίνεται με τα δάνεια στις επιχειρήσεις που πρόκειται να εξαγοραστούν. Άλλοι, πάλι, βλέπουν την εμπλοκή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επιχειρηματία που δεν επιθυμεί να περάσει ο έλεγχος της Forthnet στον Βαγγέλη Μαρινάκη.