**Αλλαγή προπονητή στο Open εν μέσω πανδημίας. Η απόφαση ελήφθη καιρό πριν, αλλά ενδιαμέσως προστέθηκαν και άλλα πρόσωπα στο πρόγραμμα, αλλά, τελικά..
…με την παραίτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη, ανέλαβε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διατηρούσε εδώ και καιρό συνεργασία με το κανάλι.
**Έγιναν και κρούσεις σε ονόματα από το εξωτερικό παράλληλα με τους δημοσιογράφους που προσεγγίστηκαν εντός χώρας.
**Στο μεταξύ η μάχη ανάμεσα στο Open και το Mega θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.
**Επίσης, πρόσωπο της ΕΡΤ, θέλει να πάει στο κανάλι του Προέδρου.
**Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει άλλη μια πρόσβασή του στα media και οι σκέψεις για ένα άλλο μεγαλύτερο εγχείρημα στα media επανέρχονται. Χρήματα δεν υπάρχουν, φυσικά.
*Ελπίζουμε, πως, αντιληφθήκατε, πως χθες στην πρώτη σελίδα της “Αυγής” βρίσκονταν δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ.
**Ο Γιάννης Δρόσος, ο οποίος έκανε και τη μετάβαση στην ΕΡΤ, παραμένοντας στο φορέα και δύο μήνες μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της η διοίκηση Ζούλα-Γαμπρίτσου και …
…ο Πάνος Παναγιώτου, ο οποίος επί 8 και πλέον χρόνια(1995-2004), επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη, διαχειρίστηκε την ΕΡΤ, στην οποία είχε ξεκινήσει ως γενικός διευθυντής της ΕΡΤ2 από το 1993.
**Η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των ΜΜΕ δυστυχώς, δεν είναι δεδομένη για την κυβέρνηση, αλλά χρήσιμο θα ήταν να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν και τους ιδιοκτήτες των Μέσων.
**Η επιλογή της αναστολής λειτουργίας σε μια εποχή που τα ΜΜΕ δουλεύουν στο φουλ, είναι απαραίτητη.
Για παράδειγμα η υπόθεση των εφημερίδων. Έτοιμο το πλαίσιο από την εποχή Λ. Κρέτσου, δεν έτυχε του άμεσου ενδιαφέροντος του Ε. Τσακαλώτου και η απόφαση δημοσιεύτηκε… προεκλογικά το 2019, αλλά δεν εκτελέστηκε,.
**Το Δεκέμβριο του 2019 ανεστάλη, αφού κάποια “αστέρια” της σημερινής κυβέρνησης, έβαλαν μέσα το “Μακελειό”.
**Έκτοτε πέρασαν 4 μήνες και ακόμη η απόφαση να βγει, ενώ οι εφημερίδες δεν έχουν πια πολλές δυνάμεις. Αλλά, το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, εξαγγέλεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα.
**Εντυπωσιακό το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής” με το έργο του Χρήστου Μπόκορου (2008) για τις “μικρές φλογίτσες της συνύπαρξης” όπως έγραφε η εφημερίδα.