-Προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη για την ΕΡΤ, σε 3 σημεία. Το πρώτο της επιλογής της νέας διοίκησης της ΕΡΤ με ένα περίπλοκο σχήμα, που θυμίζει την πρόταση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία εφαρμόστηκε στη ΝΕΡΙΤ, με τα γνωστά αποτελέσματα “ανεξαρτησίας”. Το Ν. Αλιβιζάτο πρότεινε το Ποτάμι για πρόεδρο της δημοκρατίας.
-Το δεύτερο σημείο είναι πως δεν επιθυμεί εργαζόμενους στο ΔΣ της ΕΡΤ, όταν για παράδειγμα στο Δσ του Protagon, συμμετείχαν στο Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι μέτοχοι της εταιρείας.
-Τρίτο και πιο ουσιαστικό. Επιμένει πως η καλύτερη περίοδος της ΕΡΤ ήταν όταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος το ίδιο πρόσωπο θεωρώντας προφανώς πως έχουμε όλοι υποστεί λοβοτομή και δεν θυμόμαστε την εποχή Παναγόπουλου.
-Γιατί επιμένει σε αυτό το μοντέλο διοίκησης της ΕΡΤ, ο κ. Δανέλλης και δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει το κόμμα του, το νομοσχέδιο; Ποιο μοντέλο θέλουν να προστατέψουν οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ και της ΔΤ;
-Εκτός κι αν το Ποτάμι, δεν ενοχλείται από τις υποθέσεις διαφθοράς…
-Μια άσκηση: Το δημόσιο για τη χρήση των αναλογικών συχνοτήτων λάμβανε περίπου 6 εκατ. ευρώ το χρόνο. Προκήρυξε το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων της τηλεόρασης, προς 1,22 εκατ. ευρώ το χρόνο.
-Ερώτηση: Ποιος ωφελείται;