Aγαπητοί συνάδελφοι του www.styx.gr
Με αφορμή το ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο της εξαίρετης συναδέλφου Φανής Πετραλιά για τις εσαεί προσωρινές άδειες των εμπορικών (ιδιωτικών) καναλιών, το οποίο αναδημοσιεύσατε από την «Αυγή» ανακύπτουν μερικά κρίσιμα (και χρήσιμα) ερωτήματα όπως:
– Μήπως η απόφαση για να δοθούν οι άδειες στους εκδότες το 1989, δεν ήταν διακομματική αλλά δικομματική;
Aπ: H αναδρομή πείθει ότι η παραχώρηση ήταν…έργο της τότε συγκυβέρνησης των πολιτικών φορέων της κάθαρσης με το νομικό ένδυμα του Ν. Αλιβιζάτου, ο οποίος δυστυχώς επεξεργάσθηκε και το σχέδιο « λουκέτο στην ΕΡΤ» το 2013, γνωστό και ως σχέδιο Μόσιαλου.
-Μήπως η δημιουργία του ψηφιακού καρτέλ της Digea έγινε σε περίοδο
συγκυβέρνησης στην ΕΣΗΕΑ από δυνάμεις του Σύριζα και της ΝΔ και για
αυτό δεν άνοιξε μύτη;
-Απ: H αναδρομή και πάλι επιβεβαιώνει την απορία μας, δεδομένου ότι ό τι στη θέση του γενικού γραμματέα του συνδικάτου των δημοσιογράφων εκείνη την περίοδο με Δεξιό Πρόεδρο, ήταν ο επικεφαλής της συνιστώσας ΔΕΑ του Σύριζα και συντάκτης του εργατικού ρεπορτάζ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
-Μήπως η ίδια θέση που διατύπωσε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης εκφράσθηκε δημόσια και με τα σχετικά ντοκουμέντα, δυο μέρες νωρίτερα, στην διάρκεια της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» από εκπρόσωπο της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, την παραμονή ακριβώς των
εκλογών της ΕΣΗΕΑ;
Aπ: Το video της εκπομπής είναι αποκαλυπτικό. Έτσι εξηγείται και η λύσσα της διαπλοκής να επιβάλει τους κηπουρούς της στην διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, ευνοώντας την πολιτική συνεργασία Σαμαρά – Τσίπρα.
-Μήπως όμως και ο νόμος για τον βασικό μέτοχο, του 2007 «χάρισε» συχνότητες στα πολιτικά κόμματα;
Απ: Ασφαλώς.