«Η ελάχιστη ηθική αλλά και νομική υποχρέωση κάποιου που κλείνει μια εφημερίδα είναι να αποζημιώσει τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια δούλευαν γι’ αυτόν». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων, των διοικητικών και των τεχνικών της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».
Ως γνωστόν η εφημερίδα έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί 8 μήνες και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αποζημίωση. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι εξάντλησαν, τα τελευταία χρόνια, κάθε ίχνος κατανόησης και «αλληλεγγύης» απέναντι στην τριάδα των ιδιοκτητών, τους κυρίους Μπακατσέλο, Μπόμπολα και Ψυχάρη και στα οικονομικά προβλήματα τα οποία εκείνοι επικαλούνταν, προκειμένου να επιτυγχάνουν υπογραφές ατομικών συμβάσεων, δραματικές μειώσεις μισθών και καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τάσος Φωκιανίδης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Θάνος Μάνος, Βασίλης Κυριακούλης και Ελένη Βουζουκλά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από την τέως βουλευτή του Ποταμιού δημοσιογράφο Χριστίνα Ταχιάου και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα.
Μιλώντας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ ο επικεφαλής του Κινήματος αναφέρθηκε σε τρία ξεχωριστά ζητήματα.
Σε ότι αφορά το κλείσιμο της εφημερίδας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κλείνει την επιχείρηση του αλλά δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους και να αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και αποζημιώσεις. Πόσο μάλλον που οι ιδιοκτήτες του Αγγελιοφόρου έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και συνεχίζουν να έχουν επικερδείς δραστηριότητες».
Σε ό,τι αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι τριγωνικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ MEDIA, πολιτικών και τραπεζών έχουν δημιουργήσει πολλές ανορθολογικές καταστάσεις. Τα αγαπημένα MEDIA κάθε κυβέρνησης είχαν ευκολότερη πρόσβαση στον δανεισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει γιατί νοθεύει και τους κανόνες τους ανταγωνισμού και βέβαια γεννά εξάρτηση της δημοσιογραφίας από την πολιτική. Είναι η περιβόητη διαπλοκή. Είναι σκανδαλώδη τα ποσά που έχουν δανειστεί ορισμένοι μεγάλοι όμιλοι από τις τράπεζες. Και οι εργαζόμενοι λειτουργούν ως ασπίδα γι’ αυτά τα παράλογα δάνεια, καθώς οι κάτοχοι των ΜΜΕ λένε αν δεν συνεχίσετε να με δανείζετε θα κλείσω την εφημερίδα ή το κανάλι και θα μείνουν εκατοντάδες άνθρωποι στον δρόμο. Αυτό ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής πρέπει να σπάσει».