Με την ειδική έκδοση «Νίκη και ήττα στον ελληνικό 20ό αιώνα» και τις συνταγές μαγειρικής κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή η “Καθημερινή”.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – Πουλερικά
Μία ξεχωριστή σειρά μαγειρικής από τον γαστρονόμο και την Καθημερινή
Οδηγίες αγοράς, μυστικά μαγειρέματος και δεκάδες πρωτότυπες συνταγές για κοτόπουλο και γαλοπούλα στον φούρνο, στην κατσαρόλα, στο τηγάνι και τη σχάρα από τους καλύτερους Ελληνες σεφ.
Ειδική έκδοση
Νίκη και ήττα στον ελληνικό 20ό αιώνα
Την Κυριακή 17 Μαΐου η «Καθημερινή», σε μια ειδική έκδοση με τίτλο «Νίκη και ήττα στον ελληνικό 20ό αιώνα» και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εξετάζει τους παράγοντες που οδήγησαν την Ελλάδα είτε σε νίκες είτε σε μεγάλες ήττες κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, από τον πόλεμο του 1897 ως την ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες το 1981.
– Ποιες είναι οι προϋποθέσεις επιτυχίας για μια μικρή χώρα;
– Πώς έγιναν πέντε επιλογές νίκης στον 20ό αιώνα;
– Πώς επιτεύχθηκε η ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη;
– Γιατί ήρθαν οι ήττες του 1897, 1922 και 1974;
Η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας στην ελληνική περίπτωση εντοπιζόταν,
σταθερά, στη δυνατότητα της χώρας να εξασφαλίζει συμμαχίες και διεθνή
υποστήριξη. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της συνδέθηκαν με μια εξωστρεφή
πολιτική. Αντίθετα, οι ήττες της πάντοτε ήταν το αποτέλεσμα εσωστρέφειας
και διεθνούς απομόνωσης.
Την Κυριακή 17 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή η ειδική έκδοση «Νίκη και ήττα στον ελληνικό 20ό αιώνα».