Το Εφετείο Αθηνών όχι μόνο αποφάνθηκε ήταν ομαδικές ότι οι απολύσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2010 στην εφημερίδα «Το Βήμα», αλλά έκρινε και ότι ήταν παράνομες όλες οι ομαδικές απολύσεις που έγιναν εκείνο το διάστημα σε όλα τα έντυπα και τα μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) και για όλες τις κατηγορίες προσωπικού (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί υπάλληλοι, κ.λπ.).
Έτσι, δικαιώθηκε και από το Εφετείο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης (Τάκης) Τσιμπούκης, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2010 απολύθηκε από το Βήμα μαζί με πολλούς ακόμη συναδέλφους του που εργάζονταν στο Βήμα.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών το περασμένο έτος είχε κρίνει και πάλι παράνομες τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν στο Βήμα, και συνεπώς άκυρη την απόλυση και του εν λόγω δημοσιογράφου. Όμως ο Δ.Ο.Λ. άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Το Εφετείο Αθηνών με τη σειρά του έκρινε και πάλι παράνομες όχι μόνο τις επίμαχες ομαδικές απολύσεις στο Βήμα, αλλά όλο το πακέτο των απολύσεων που είχαν γίνει το διάστημα εκείνο στις επιχειρήσεις της Δ.Ο.Λ. Α.Ε. Οι ομαδικές αυτές απολύσεις που έγιναν τότε στον Δ.Ο.Λ. –και που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις 30 που έγιναν στο Βήμα– ήταν παράνομες, υπογραμμίζει το Εφετείο.
Συγκεκριμένα, το Εφετείο αποφάνθηκε ότι ο Δ.Ο.Λ., με τις απολύσεις που έκανε τον Δεκέμβριο του 2010, υπερέβη το επιτρεπόμενο από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων (Ν. 1387/1983) όριο χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες, τόσο από την ενωσιακή όσο και από την ελληνική νομοθεσία, διαδικασίες.
Ο Δ.Ο.Λ., σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, είχε την υποχρέωση, πριν προβεί σε ομαδικές απολύσεις, να τηρήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή όλων ή μέρους των απολύσεων, ή έστω την άμβλυνση των συνεπειών τους.
Ωστόσο, ο Δ.Ο.Λ., όπως έκρινε το Εφετείο, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρέκαμψε την προβλεπόμενη διαδικασία και προέβη στις ομαδικές απολύσεις παρανόμως.