«Κοιμάται» η αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται εισηγήσεις για πρόσωπα
Αγωνία στην ΕΡΤ για τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ η αντιπολίτευση δεν ασχολείται με την κρατική ραδιοτηλεόραση, οι πιέσεις που ασκούνται γίνονται από το κόμμα της ΝΔ που θέλουν να επιβάλλουν αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ. Πέρυσι η μετακίνηση του Τζόνυ Καλημέρη στην Αγία Παρασκευή έμεινε στα χαρτιά, καθώς η κυβέρνηση συζητούσε επί δύο μήνες το όνομά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Η θέση δεν έχει καλυφθεί εδώ και 14 μήνες μετά και την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.
Για το διορισμό του διευθύνοντος συμβούλου είναι προυπόθεση η ακρόαση αλλά και ο έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής του υποψήφιου στον οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση Ως τυπικά προσόντα για τον διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ είναι η κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου και ξένης γλώσσας, αλλά και η εργασιακή εμπειρία σε ανάλογη θέση στα ΜΜΕ
Η πίεση που ασκείται είναι και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, που άντεξε στις κομματικές απαιτήσεις αλλά και προς άλλα πρόσωπα του ΔΣ. Λέγεται πως θα τεθεί «ηλικιακός κόφτης» με όριο τα 70 έτη για τη συνεργασία στην ΕΡΤ, αν και η ΝΔ έχει ορίσει ως μέλος στο ΕΣΡ, άνθρωπο με πολλά περισσότερα έτη…
Με δεδομένο πως δεν έχει καλυφθεί ως σήμερα η θέση του διευθύνοντος συμβούλου τα καθήκοντά του τα ασκεί ο Κ. Ζούλας. Η θητεία του όπως και των άλλων 3 μελών του Νίνο Ελματζιόγλου, της Ιωάννα Στεφανάκη και του συνθέτη Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει διάρκεια 5 έτη . Ο διορισμός τους δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο δημοσιογράφος Γιάννη Δάρρα και ο σκηνοθέτης Μανόλη Παπανικήτα, έχουν επίσης πενταετή θητεία, η οποία όμως άρχισε στις 16 Ιουνίου 2022, και λήγει τον Ιούνιο του 2027. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ν. Παππά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ δεν να λαμβάνουν αμοιβή.