Ένα ενδιαφέρον πολυμεσικό ρεπορτάζ με την υπογραφή του Δημήτρη Κοντογιάννη, σχετικά με την κατανάλωση και αποθήκευση του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση https://bit.ly/2DFf7Jc
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με την χώρα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει τη σωστή αντιμετώπιση: Πόσο καλά ενημερωμένοι είμαστε για το τι θα πρέπει να προσέχουμε ως καταναλωτές όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του και πώς ξεχωρίζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα άλλα; Μπορούμε να εμπιστευόμαστε το χύμα ελαιόλαδο;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν ο Πρόεδρος Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ Βασίλης Καμβύσης και ο διευθυντής της Paratus Europe και εισηγητής σεμιναρίων ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας. Ο Νίκος Κώνστας – αγρότης, παραγωγός, τυποποιητής και ελαιοτριβέας – μιλά για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην παραγωγή του 2018 και για το πώς επηρεάστηκαν οι διάφορες ποικιλίες.