Από το χθεσινή σύλληψη στην ΑΕΠΙ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 200.000 από τα ταμεία της εταιρείας, και της απείθειας είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα.
Το Καλοκαίρι ασκούνταν πιέσεις στην ΕΡΤ να υπογράψει, εν μέσω ελέγχου από την εισαγγελία- νέα 3ετή σύμβαση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Οι πιέσεις αυτές ασκούνταν και στο εσωτερικό της ΕΡΤ, από συγκεκριμένα πρόσωπα, που υπέστησαν σοκ όταν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο άνθρωπος που είχε χάσει τη θέση του νομικού συμβούλου στην πρώην ΕΡΤ, όταν είπε “όχι” στην εποχή της παντοκρατορίας της εταιρείας.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν η ΕΡΤ προχωρούσε στην υπογραφή της σύμβασης, όπως ομόφωνα είχε αποφασίσει το προηγούμενο ΔΣ να εξουσιοδοτήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο. Ποιος διασφάλιζε ότι αυτό που έγινε, χθες Τρίτη για ένα μικρότερο ποσό, δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και τότε, όταν θα υπήρχε η καταβολή της πρώτης δόσης;
Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα ήταν εκτεθειμένη, καθώς θα την κατηγορούσαν και για διγλωσσία, αλλά και το ποιος ανέλαβε την ευθύνη, να δώσει έγκριση στην ΕΡΤ να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση, όταν η ΑΕΠΙ ελέγχεται πολλαπλώς…
Η απόφαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου, χάλασε τη σούπα. Και τα όσα ακολούθησαν και στο ΔΣ της ΕΡΤ με τις αποχωρήσεις και απομακρύνσεις προσώπων ήταν αναπόφευκτα.
Οι πιέσεις προς την ΕΡΤ, συνεχίζονται και σήμερα, και είναι σε πολλά επίπεδα. Η υπόθεση όμως ΑΕΠΙ είναι πολυεπίπεδη και πρεπει η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει συνολικά.