Στην αίτηση πτώχευσςη γίνεται λόγος για την υπογραφή συμφώνου εμπιστευτικότητας με εκπροσώπους των σωματείων «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ», «ΣΩΣΜΕ» και «ΑΣΜΑ 450+», οι οποίοι και έλαβαν γνώση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.
Στη συνέχεια, στις 17 Δεκεμβρίου 2017, υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΠΙ και των σωματείων «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ» και «ΣΩΣΜΕ» για την αναδιάρθρωση της εταιρείας και στις 5 Φεβρουαρίου 2018 σύμβαση μεταξύ ΑΕΠΙ και Ernst & Young (EY). Κατά την ΑΕΠΙ, η εξυγίανση δεν κατέστη δυνατή για δύο λόγους, διότι, όπως ισχυρίζεται ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας δεν επέτρεπε την πρόσβαση του τμήματος της EY στα επεξεργασμένα στοιχεία των διαχειριστικών ελέγχων 2011 – 2016 που είχε ήδη διενεργήσει άλλο ελεγκτικό τμήμα της ίδιας της εταιρείας και διότι σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς η Επίτροπος δεν ενέκρινε την πληρωμή της EY. Η τελευταία δεν συνέταξε ποτέ το επιχειρησιακό σχέδιο και κατά συνέπεια δεν υποβλήθηκε η αίτηση για την υπαγωγή της ΑΕΠΙ στο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αίτηση.
Μετά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ στις 17 Μαΐου 2018, η εταιρεία υποστηρίζει πως «δεν έχει κανένα πλέον έσοδο και καμία απολύτως ρευστότητα».