Νέα σενάρια για την Forthnet… Νέοι και παλιοί παίκτες εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης αλλά και του ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο από τις τράπεζες που πρόσφατα άσκησαν μέρος των δικαιωμάτων τους και απέκτησαν το 32,7% των μετοχών.
Είναι βέβαιο ότι η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανακατατάξεων μετά την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της CYTA Ελλάδος τον Σεπτέμβρη, ενώ η συνδρομητική τηλεόραση δέχεται τη μία φόρο-επίθεση μετά την άλλη. Μετά το ειδικό τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 10% που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2016 τώρα «ετοιμάζεται» και επιπλέον “χαράτσι” 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.
Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την κάλυψη του ΜΟΔ για να γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά των τραπεζών… Και το ερώτημα για πολλούς παράγοντες της αγοράς είναι ποιος είναι ο πραγματικός καταλύτης των εξελίξεων, που ωθεί σε επιτάχυνση τις διαδικασίες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή; Μπροστά σε όλα αυτά, τα προβλήματα οι τράπεζες, μετά από ένα χρόνο απραξίας, ξαφνικά τρέχουν και αναζητούν επενδυτή για τη Forthnet… Από τον Οκτώβριο του 2016 που απέκτησαν τον έλεγχο των εξελίξεων μέσω της κάλυψης του ΜΟΔ, πέρασε ένας χρόνος απραξίας για να μετατρέψουν μέρος των ομολογιών σε μετοχές.
Και ενώ από τον Νοέμβρη του 2016 είχαν συμφωνήσει με την επενδυτική τράπεζα Nomura την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, πέρασε ένα ακόμη έτος, για να το ανακοινώσουν επίσημα και να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες. Ο χρόνος πιέζει λοιπόν και δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω κωλυσιεργίες.