Σε έναν προαποφασισμένο θάνατο οδηγείται το Mega. Τελευταία του ελπίδα η συνεδρίαση του ΣτΕ στις 2 Μαρτίου, αν αυτό αποφασίσει να ακυρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους σημερινούς του μετόχους, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε από τρίτο και καθώς οι τράπεζες δεν κάνουν το παραμικρό για να προστατεύσουν τα χρήματα που έχουν βάλει στο κανάλι, το Mega θα σταματήσει, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, να εκπέμπει πανελλαδικά. Την τελική κρίση θα λάβει το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου.
Ο ρόλος των τραπεζών ήταν καταλυτικός στην υπόθεση του Mega. Από τη στιγμή που είδαν ότι αποσύρονται οι μέτοχοι, μετά την αποτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επέμειναν μόνο στη δέσμευση των λογαριασμών. Κι από τη στιγμή που τα έσοδα από τη μετάδοση των διαφημίσεων συνεχίστηκαν με την ίδια ορμή, επαναπαύτηκαν και άφησαν να λύσει το θέμα η… Grant Thornton, με τη σύνταξη διαφόρων business plans. Και ενώ έβλεπαν την παρελκυστική πολιτική των μετόχων,
δεν αποφάσισαν την κεφαλαιοποίηση του ομολογιακού δανείου, όπως έγινε στην περίπτωση του δανείου στη Forthnet, και την εξεύρεση επενδυτή. Άφησαν δεσμευμένους τους λογαριασμούς και απλήρωτους τους εργαζόμενους, οι οποίοι επί 17 μήνες δούλευαν άμισθοι για να εισπράττουν οι τράπεζες! Μόνο στους εργαζόμενους ο Τηλέτυπος χρωστάει 8 εκατ. ευρώ και είναι αμφίβολο, σύμφωνα με τις ίδιες τις τράπεζες, αν θα πάρουν τα χρήματα αυτά στην περίπτωση που οδηγηθεί σε πτώχευση η εταιρεία.
Υπάρχουν και οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ. Από τα έσοδα επί των διαφημίσεων, που παραμένουν δεσμευμένα στους εταιρικούς λογαριασμούς, δεν έχει γίνει απόδοση ΦΠΑ και ειδικού φόρου τηλεόρασης, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και ενώ το ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε στην Τηλέτυπος έπεσε κάτω από τα 80 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες τις προηγούμενες μέρες αφαίρεσαν από τους λογαριασμούς ποσό 1,3 εκατ. ευρώ για τόκους.