Στο 65% των ευρωπαϊκών χωρών, οι ειδήσεις των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών καναλιών εκτιμήθηκαν ως αξιόπιστες και την περίοδο του lockdown. Το συμπέρασμα ανήκει σε έκθεση της EBU, στην οποία σημειώνεται πως τα δημόσια ΜΜΕ αύξησαν τα ενημερωτικά τους προγράμματα τον περασμένο Μάρτιο –μήνας της καραντίνας σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές– κατά 22% έναντι του Φεβρουαρίου του 2020, ενώ η προτίμηση στα βραδινά δελτία ειδήσεων αυξήθηκε κατά σχεδόν 2,5 μονάδες κατά μέσο όρο.
Στη Βρετανία και στην Ιταλία, το BBC και η RAI, αντίστοιχα, ανέπτυξαν υπηρεσίες για τη μέτρηση αξιοπιστίας των ειδήσεων συνολικά, όπως το «Reality Check», ως επιπλέον μέτρο ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. Όπως αναφέρει η έκθεση της EBU, σε πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία ή την Τσεχία, οι ειδήσεις των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων εκτιμήθηκαν από το κοινό ως οι πλέον αξιόπιστες στην κάλυψη της ειδησεογραφίας για την πανδημική κρίση.
Σε αντίθεση με την εκτίμηση αυτή, τα κοινωνικά δίκτυα, που χρησιμοποίησε σχεδόν ο μισός πληθυσμός στην Ευρώπη, θεωρούνται έγκυρη πηγή μόλις από το 14% του πληθυσμού. Καταγράφηκε επίσης μεγάλη άνοδος στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και διπλασιάστηκε η χρήση των προσφερόμενων εφαρμογών τους.