Στον αστερισμό των οικονομικών ενισχύσεων το σύνολο των ΜΜΕ, με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής. Με διάταξη στον αναπτυξιακό νόμο προβλέπεται η επιδότηση του συνόλου των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ με απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα υπήρξε ένα παράθυρο τριών ημερών για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διέθεταν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Η απόφαση αυτή συνιστά κεντρική κυβερνητική πολιτική και ανταποκρίνεται σε αιτήματα που κατέθεσε ομάδα εκδοτών και εκπροσώπων επιχειρηματιών της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική, μέσω του πρώην υφυπουργού ΜΜΕ, τονίζοντας πως πρόκειται για «ρουσφέτια» και εξαγορά τηλεοπτικού χρόνου και στήριξη.
Η απόφαση Πέτσα για τις εφημερίδες δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου στο ΦΕΚ και όριζε πως, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου (Κρέτσος – Χουλιαράκης), ύψους 6 εκατ. ευρώ, μπορούν να λάβουν μέρος και επιχειρήσεις που δεν είχαν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ή δεν είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Επιπλέον μπορούσαν να ενταχθούν και εφημερίδες με διάρκεια κυκλοφορίας 18 μηνών, αντί 24, που ίσχυε με την αρχική απόφαση.
Η νομοθεσία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις ενισχύσεις ήταν πολύ σκληρή και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο τέλος αφορούσε το τριετές πρόγραμμα για τις επαρχιακές εφημερίδες και την εφάπαξ χρηματοδότηση για τα φύλλα πανελλαδικής εμβέλειας, συνάντησε ισχυρές πιέσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Εξ ου και ανακοινώθηκαν προ των εκλογών. Οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να υποβάλλονται στην αρμόδια επιτροπή περί κρατικών ενισχύσεων, η οποία με τη σειρά της επικοινωνεί με την Κομισιόν. Στην περίπτωση ενισχύσεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς υπάρχει το προηγούμενο της ενημέρωσης της Κομισιόν από τη ΕΙΤΗΣΕΕ κατά της ΕΡΤ για τη λειτουργία της ΕΡΤ ΝΕΤ, που θα μετέφερε το σήμα των επαρχιακών σταθμών.
Η Κομισιόν διεμήνυσε πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη δεν θα γίνει δεκτή. Με την εξειδίκευση των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για την ενίσχυση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται και η συζήτηση με τα αρμόδια όργανα της Κομισιόν, καθώς ανοίγει πλήθος ζητημάτων, όπως η έμμεση επιχορήγηση σε προγράμματα από τις ΗΠΑ και τρίτες χώρες, η απευθείας κρατική ενίσχυση ζημιογόνων επιχειρήσεων κ.ά.