ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Ο γύρος του κόσμου σε 20 λαχταριστές πίτες!
Από μαροκινή pastilla και ισπανικά empanadas μέχρι τουρκικά μπουρέκια και ρωσική τυρόπιτα vatrushka. Αγγλικές pot pies, ιταλική χταποδόπιτα, μεξικάνικα chimichangas, ινδικά samosas και άλλες μοναδικές συνταγές σε ένα αφιέρωμα που θα συζητηθεί.
Ακόμα:
•Το τέλειο μοσχαρίσιο στέικ από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και εύκολες, μοντέρνες προτάσεις για χοιρινά φιλετάκια και μπριζόλες στο τηγάνι – ταμάμ για σπιτικά καλέσματα για την Τσικνοπέμπτη.
- Το απόλυτο λεμονάτο διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια.
- Το τέλειο τυλιχτό γίνεται στο σπίτι: χειροποίητη πίτα και γύρος χοιρινός στο άψε σβήσε από τον Θοδωρή Παπανικολάου.
- Energy bowls για το πρωινό από τη Νένα Ισμυρνόγλου.
- Ιδιαίτερα γλυκά με εσπεριδοειδή από τον Στέλιο Παρλιάρο.
+ Η καθημερινή μαγειρική του Γαστρονόμου: ένα μηνιαίο συνταγολόγιο με προσιτά εποχικά υλικά.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή
ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Η Καθημερινή μάς ταξιδεύει στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, μέσα από τις βιογραφίες μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών.
Ο δέκατος τέταρτος τόμος είναι αφιερωμένος στην Άννα Καλουτά, την ηθοποιό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «Κυρία Επιθεώρηση».
Μια γυναίκα που φέρει επάξια τον τίτλο της τελευταίας σπουδαίας πρωταγωνίστριας του μουσικού θεάτρου. Γεννήθηκε με το ιδιαίτερο χάρισμα της επικοινωνίας με το μεγάλο κοινό. Ένα κοινό που ήξερε τον τρόπο να το μαγεύει, να το γοητεύει, να το συναρπάζει. Κι εκείνο την ανέβασε στα πιο ψηλά σκαλοπάτια της ιεραρχίας του θεάτρου. Ευέλικτη, σαν χαρισματικός ταχυδακτυλουργός, κινήθηκε με άνεση σε όλα τα είδη του: επιθεώρηση, οπερέτα, μιούζικαλ, πρόζα. Γι’ αυτό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «προδρομική» μορφή του ελληνικού θεάτρου.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή