Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έφτασαν οι διαμαρτυρίες μερίδας εργαζομένων της ΕΡΤ για το σχέδιο της ΚΥΑ περί του συμψηφισμού των αποζημιώσεων που έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τους 23,5 μισθούς που θα πρέπει να πάρουν από την επαναφορά του φορέα με άλλη εταιρεία. Την απόφαση θα υπογράψουν οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Γιώργος Χουλιάρακης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.
Η επιβάρυνση για όσους είχαν μεγάλους μισθούς ή παράλληλη απασχόληση και σε άλλο μέσο ή δεν έμειναν άνεργοι είναι μεγάλη. Το σημείο-κλειδί είναι πως όσοι επέστρεψαν στην ΕΡΤ το 2015 υπέγραψαν έγγραφο με το οποίο αποδέχθηκαν τη διαδικασία συμψηφισμού μισθών και αποζημιώσεων. Το βασικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ είναι η απόκτηση ενσήμων δυο ετών, αν και ήταν άνεργοι τη διετία 2013 – 2015. Στην περίπτωση επιστροφής των ποσών προς το Δημόσιο, για καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ θα παρακρατείται το 10% των αποδοχών του εργαζόμενου, για καθαρές αποδοχές 1.001 – 1.500 ευρώ το 15% επί του καθαρού καταβαλλόμενου μισθού και για ποσά άνω των 1.501 ευρώ το 20%. Τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό, με την αιτιολογία πως το Δημόσιο χορήγησε τις αποζημιώσεις το 2013. Όμως τότε το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε τα χρήματα αυτά από το αποθεματικό της πρώην ΕΡΤ. Αντιθέτως, η σημερινή ΕΡΤ θα πληρώσει τους οφειλόμενους μισθούς στους δικαιούχους, γεγονός που εκτιμάται πως θα επιβαρύνει τη λειτουργία της κατά 10 εκατ. ευρώ.
Σε βάθος δεκαετίας
Ο υπουργός Νίκος Παππάς εξετάζει το ενδεχόμενο της αποπληρωμής σε δέκα χρόνια (με δόσεις) για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πρέπει να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του ήδη ζήτησε η επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν οι πρώην απολυμένοι της ΕΡΤ να γίνει σε πολλές δόσεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με δραματική μείωση των μισθών τους. Απαιτεί, επίσης, την επιστροφή των χρημάτων από τη διεύθυνση της εκκαθάρισης της ΕΡΤ για τα έτη 2012 – 2013.