Με κρατική επιδότηση 24 εκατ. ευρώ επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα «λευκά σημεία» του τηλεοπτικού σήματος. Το σχέδιο νόμου για «την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» κατατέθηκε στη Βουλή και οδεύει προς ψήφιση.
Με το σχέδιο λύνεται οριστικά για τα επόμενα οκτώ χρόνια (όσα προβλέπει η κρατική επιδότηση των νοικοκυριών στις «λευκές περιοχές») το πρόβλημα για 3.587 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα. Ο αρχικός κατάλογος του υπουργείου που είχε δοθεί προς διαβούλευση περιελάμβανε 3.143 οικισμούς, αλλά προστέθηκαν άλλοι 444 μετά από παρατηρήσεις στο σχέδιο. Πρακτικά, αποδείχθηκε ότι περίπου 411.000 πολίτες δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα μετά το πέρασμα στην ψηφιακή τηλεόραση το 2014 και την παράδοση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Digea για 15 χρόνια έναντι 18,2 εκατ. ευρώ.
Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, το κράτος θα πληρώσει 24 εκατ. ευρώ για οκτώ χρόνια, ώστε οι κάτοικοι αυτοί να μπορούν να λαμβάνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα περιφερειακά των περιοχών τους. Στους «επιδοτούμενους» παρόχους δικτύου, εκτός από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote και τους παρόχους ίντερνετ, θα είναι και η Digea!
Οι κάτοικοι θα πιστοποιούν, μέσω των δήμων ή των ΚΕΠ, τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους για να πάρουν το κουπόνι των 110 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν είτε με δορυφορική συνδρομητική πλατφόρμα είτε ελεύθερα ή και μέσω ιντερνετικών παρόχων τηλεόρασης. Εξαίρεση αποτελεί η ΕΡΤ, η οποία είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει αναμεταδότες.