ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
Η Καθημερινή ρίχνει φως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αυτή την Κυριακή
Το καθεστώς των νησίδων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η µαρτυρία των πηγών
από τον Κωνσταντίνο Σβολόπουλο.
Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, βασισμένο σε πρωτογενές και αναξιοποίητο υλικό επίσηµων εγγράφων και χαρτών που αντλήθηκαν από πηγές εντός και εκτός Ελλάδας – στην Ιταλία, στη Γερµανία και στη Μ. Βρετανία.
Σε συνεργασία µε τις Εκδόσεις της Εστίας
————————————————————————————————————————
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Ξαναμαγειρεύουμε λαδερά!
Στην κατσαρόλα, στον φούρνο, στη γάστρα σε στρώσεις, µε µελάνι σουπιάς, µε παστό λεµόνι, σε µπρουσκέτα. Απλά υλικά, απρόσµενοι συνδυασµοί, νέες τεχνικές για απολαυστικά λαδερά.
Ποιο ελαιόλαδο ταιριάζει στη χωριάτικη: Για πρώτη φορά, µε τη βοήθεια του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαµάτας, δοκιµάζουµε και µαθαίνουµε ποια ποικιλία ταιριάζει µε το κρέας, το ψάρι, τις πατάτες, τις σαλάτες.
Τοπική κουζίνα: Ταξιδεύουµε στη Λήµνο και γνωρίζουµε τα ιδιαίτερα προϊόντα, τους εξαιρετικούς παραγωγούς και τα πεντανόστιµα φαγητά του µοναδικού νησιού. Καραβίσια κακαβιά, κασπακινό αρνάκι, φλωµάρια, αστακοί µε χόρτα, αυτούδια και άλλες αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές.
Νέα ελληνική κουζίνα: Ο Αστέριος Κουστούδης µαγειρεύει µε τρόπο διαφορετικό το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο: κεφτεδάκια µε ντοµατοσαλάτα.
Ψαροφαγία: Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοιµάζει το απόλυτο µυδοπίλαφο.
Εποχής: Ψητός, αλλά και µαρινάτος γαύρος, έτοιµος για µεζέ. Από τη Νένα Ισµυρνόγλου.
Ψωµί: O Χριστόφορος Πέσκιας ξεφουρνίζει τα διάσηµα N.Y. bagels.
Γλυκές δηµιουργίες: Υπέροχες γαλλικές τάρτες από τον Στέλιο Παρλιάρο.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Foodie Guide
Φρέσκο καλοκαιρινό Foodie Guide, με την υπογραφή του Γαστρονόμου!
- ΑΥΛΕΣ & ΤΑΡΑΤΣΕΣ για καφέ, φαγητό και ποτό στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη
- ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚH- Συνδυάζουμε τις βουτιές μας με καλό φαγητό
- WINE BARS- Στάσεις για κρασί στην καλοκαιρινή Αθήνα
- COCKTAILS- Οι νέες τάσεις στο ποτό για τους θερινούς μήνες
- ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ- Σας προτείνουμε τα καλύτερα που δοκιμάσαμε
- ΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- 10 κρασιά για το καλοκαίρι
- ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ- Αναζητήσαμε και βρήκαμε τυριά, αλλαντικά και σπάνια νησιωτικά εδέσματα
- ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ-Τ α καλύτερα από τις Κυκλάδες, την Τήνο, τη Λέσβο, την Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Κρήτη και την Ύδρα
- SANI FESTIVAL-Τι μάθαμε στο φετινό γαστρονομικό φεστιβάλ;
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ