Αλλαγές στην ΕΡΤ: Οι επενδύσεις θα μεταφερθούν στην παραγωγή προγράμματος, ενώ η αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου έρχεται σε δεύτερη μοίρα και μέσα από την αναζήτηση συνεργασιών. Στο μοντέλο της ειδησεογραφίας το πρότυπο είναι το BBC, με πρόσωπα όπως η Όλγα Τρέμη, που ξεκινάει βραδινές εκπομπές μαζί με τον Αντώνη Δελλατόλα και τον Ηλία Κανέλη.
Η εθελούσια έξοδος παραμένει η πρώτη επιλογή για τη μείωση του προσωπικού, το οποίο θα σημάνει και την αντίστοιχη μείωση του αριθμού των Μέσων που διαθέτει η εταιρεία σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Μεγάλο μέρος του προγράμματος θα παράγεται με αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες. Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ σχεδιάζει την εκ νέου αλλαγή του οργανογράμματος, παράλληλα με το αίτημα για την απεμπλοκή της ΕΡΤ από τις εταιρείες ΔΕΚΟ, που τελούν υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών.
Με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ θα μπορεί να διαχειρίζεται το σύνολο του ανταποδοτικού τέλους, δίχως τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, ειδικά από τη στιγμή που δεν επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το αίτημα αυτό υπήρχε και προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ικανοποιούνταν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξαιτίας της αντιπαράθεσής του με τον Νίκο Παππά. Υπάρχει και μια αλλαγή στάσης όσον αφορά την ΚΥΑ, καθώς γίνεται προσπάθεια να μην ξεκινήσει τελικά άμεσα η εφαρμογή της, ώστε να συμπέσει με την εθελούσια. Εδώ το μυστικό είναι πως όσοι εργάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ καλούνται να επιστρέψουν πίσω τις αποζημιώσεις που έλαβαν και δεν το επιθυμούν, ενώ και με τη νέα διοίκηση διατηρούν την ισχύ τους στο εσωτερικό σύστημα της ΕΡΤ.