ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΣΤΟ… EPSILON
Ο Ιβάν Σαββίδης, μπαίνοντας στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο, επένδυσε σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας αλλά και σε χώρους όπου οι ζημίες είναι σχεδόν καθεστώς, όπως τα media και ο αθλητισμός. Ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ και στη διαδρομή επένδυσε στο SDNA, στο «Έθνος», στην «Ημερησία» και στο Open.
Οι επιδιώξεις για τα ΜΜΕ ξεκίνησαν επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά υλοποιήθηκαν επί συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Το 2013 η Ραδιοτηλεοπτική (πρώην 902 TV) μεταβιβάζεται από το ΚΚΕ στην A-Orizon Media του Φίλιππου Βρυώνη, γίνεται Epsilon TV και το 2017 μεταπωλείται στην Dimera Media. Προηγήθηκε η απόπειρα του Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει απευθείας άδεια στον πρώτο τηλεοπτικό διαγωνισμό. Το 2016 η Dimera Media ήταν υπερθεματίστρια για μια από τις τέσσερις άδειες, καταθέτοντας προσφορά ύψους 61.500.000 ευρώ. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, το επόμενο σχέδιο, την άνοιξη του 2017. φαίνεται πως ήταν η απόκτηση του ΔΟΛ και, μέσω αυτού, του Mega. Τελικά εξαγόρασε το ποσοστό του Φώτη Μπόμπολα, φτάνοντας να ελέγχει το 19% της Τηλέτυπος, όμως η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ από την Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη άλλαξε τα σχέδιά του.
Αγόρασε το κανάλι από τον Βρυώνη
Με τη συμφωνία Βρυώνη – Σαββίδη στις 11 Αυγούστου 2017 μεταβιβάστηκαν οι ονομαστικές μετοχές της Ραδιοτηλεοπτική (πρώην Έψιλον, νυν Open) από την Α-Orizon Media Ltd στη νυν μέτοχο Dimera Media Investments Ltd. Στη συνέχεια, μετά την εξαγορά της Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, το καλοκαίρι του 2018, ο Ιβάν Σαββίδης ανέθεσε στον Τζώνη Καλημέρη τη δημιουργία του Open TV, το οποίο βγήκε στον αέρα στις 24 Οκτωβρίου 2018, έχοντας ως ισχυρό χαρτί τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι». Εξαιτίας της αδυναμίας συνεννόησης με τους εκπροσώπους της ιδιοκτησίας, ο Τζώνη Καλημέρης παραιτήθηκε (14/6/2019) και ακολούθησε η Άλκηστις Μαραγκουδάκη (19/6/2019). Υπήρξαν αλλεπάλληλες προσπάθειες και με άλλα διοικητικά σχήματα για να διατηρηθεί ο σταθμός στην επιφάνεια, βρίσκοντας αργότερα λύση στο πρόσωπο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.