Τα κεφάλαια που έχει διαθέσει η κρατική TV για σειρές και εκπομπές
Στα 102 εκατ. ευρώ ανήλθε το ποσό που έχει διαθέσει η ΕΡΤ από το 2019 έως και σήμερα για την παραγωγή προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτώνται στη «Διαύγεια» από το υπουργείο Οικονομικών, για τη μυθοπλασία έχουν διατεθεί 65 εκατ. ευρώ, 9 εκατ. ευρώ για μουσικές εκπομπές, 9 εκατ. ευρώ για πολιτιστικές εκπομπές, 9 εκατ. ευρώ για ψυχαγωγικές εκπομπές, 3 εκατ. ευρώ για παιδικό πρόγραμμα, 3 εκατ. ευρώ για ταξιδιωτικό πρόγραμμα, 1,5 εκατ. ευρώ για εκπομπές που θεωρούνται ενημερωτικές και 1,5 εκατ. ευρώ για εκπομπές μαγειρική. Τα ποσά αυτά είναι μεικτά και περιλαμβάνουν φόρο, ΦΠΑ που πληρώνει η ΕΡΤ, ενώ δεν εισπράττει και ασφαλιστικές εισφορές. Το αποτέλεσμα είναι η κρατική ραδιοτηλεόραση να είναι ο σταθερός βραχίονας στον χώρο της ελληνικής οπτικοακουστικής παραγωγής.
Η τομή έγινε στο σκέλος της μυθοπλασίας. Σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που η προσπάθεια επαναφοράς στις σειρές υπονομεύτηκε εκ των έσω, επί κυβέρνησης ΝΔ δόθηκε το πράσινο φως για νέες παραγωγές, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη. Με την επιλογή αυτή η ΕΡΤ απέκτησε σύγχρονη ταινιοθήκη, την οποία διαθέτει μέσα από την αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ΕΡΤFlix.
Πρόκειται για τις σειρές «Αγάπη Παράνομη», «Έρημη χώρα», «Ζακέτα να πάρεις», «Η Παραλία», «Η Τούρτα της μαμάς», «Ηλέκτρα», «Κάνε ότι κοιμάσαι» (1ος, 2ος Κύκλος), «Καρτ Ποστάλ», «Μία νύχτα του Αυγούστου», «Ο όρκος», «Ο Όρκος ΙΙ – Η Πτώση», «Πεθαίνω για σένα», «Σε ξένα χέρια», «Στα σύρματα», «Τα καλύτερά μας χρόνια» (1ος, 2ος, 3ος Κύκλος), «Τα νούμερα», «Το βραχιόλι της φωτιάς», «Φλόγα και άνεμος», «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» (1ος, 2ος, 3ος, 4ος Κύκλος) και «Το ελληνικό διήγημα».